Neem de tijd!

voor meer rust, focus en ontspanning

Hoi, ik ben Alex!

Afgelopen jaren merkte ik dat ik steeds drukker, gejaagder en gestresst aan het raken was. Ik wil niet gelijk beweren dat ik een burn-out had maar ik denk eerlijk gezegd dat ik er wel dichtbij zat.


Ik voelde me rusteloos en futloos tegelijk, en sliep slecht.


Hoewel ik daar eigenlijk helemaal niet van houdt ben ik langzaam een echte "multitasker" geworden.


Klanten terug mailen of appen terwijl ik in de Appie boodschappen doe, afspraken in de agenda zetten terwijl ik in de auto zit en aan het bellen met ben klanten, even snel een bestelling plaatsen terwijl ik toch in de file sta; dat soort dingen.


Het besef: het moet anders

Het besef dat het anders moest kwam 1,5 jaar geleden toen ik als kersverse vader op mijn smartphone weer eens klanten zat terug te mailen terwijl mijn zoon aan mijn andere hand zat te trekken en te vragen om aandacht (wat mij irriteerde want dat maakte het typen lastig…).

Toen ik ook nog eens een mailtje terug kreeg van mijn klant met de mededeling dat haar naam niet Angelique maar Petra was, besloot ik dat het nu echt eens tijd was voor verandering: waar was ik nou eenmaal eigenlijk mee bezig!?!


Voortaan neem ik weer de tijd.


Natuurlijk bovenal voor  het belangrijkste: mijn gezin, mijn familie en vrienden.

Maar ook voor mijn klanten, mijn bedrijf en mijzelf wil ik gewoon weer rustig de tijd nemen.


Het klinkt zo simpel maar toch is het in de praktijk soms lastig.

Tijdens mijn zoektocht naar manieren om meer tijd te nemen en rust te vinden kwam ik erachter dat eigenlijk ontzettend veel met ditzelfde probleem worstelen.


Het continue bereikbaar zijn voor iedereen, het combineren van een drukke baan met een sociaal leven, gezin en hobby's is nou eenmaal een uitdaging. Tegelijkertijd kan alles, en ben je bijna een sukkel als je niet een FANTASTISCH leven hebt. Iets waar je dus ook maar weer continue aan moet werken.


In alle hectiek gebeurd het vaak dat je simpelweg vergeet de tijd te nemen voor belangrijke zaken namelijk: jezelf en anderen.


Door praktische tips, kennis en inzichten met je te delen hoop ik je te helpen en te inspireren om ook eens meer tijd te nemen voor de écht belangrijke dingen!

>